NOS Jeugdjournaal maakt podcast met De Spreng

NOS Jeugdjournaal maakt podcast met De Spreng

Leerlingen van groep 7/8 van basisschool De Spreng hebben tijdens hun schoolkamp naar Summercamp Heino meegewerkt aan het maken van een podcast van het NOS Jeugdjournaal. Summercamp Heino had De Spreng getipt als leuke school om hieraan mee te werken. Na het pas afgeronde filmproject over het maken van vlogs en interviews was dit een ontzettend leuke praktijkervaring.

De bekende Jeugdjournaal-presentator Bart Tuinman kwam samen met Pien Leerink naar het schoolkamp toe om op locatie de podcast op te nemen over de vraag: wat kun je doen tegen heimwee? Heel toepasselijk als je drie dagen van huis gaat op kamp. Zes van onze leerlingen werden geïnterviewd. Femke, Samantha, Dean, Ferdawes, Haidr en Maikel hebben fantastisch verwoord hoe ze omgaan met het hebben van heimwee en gaven tips voor de luisteraars. Daarnaast gaf pedagoog Eva Bronsveld antwoord op vragen van de kinderen. Het is een aanrader om de podcast te beluisteren:  www.zapp.nl/nos-jeugdjournaal-podcast

Naast alle andere superleuke activiteiten werd het met de komst van het NOS Jeugdjournaal een bruisend schoolkamp. En van heimwee hadden de kinderen gelukkig geen last. 

Previous Article Zapp KidsTop20 maakt tv-uitzending met De Spreng
Next Article Start schooljaar 2023-2024